Portræt af Venstres formand

Published On: 2. juli 2015|Last Updated: 23. januar 2021|Categories: Nyheder|

Jakob Ellemann-Jensen er formand for Venstre. Han er uddannet jurist med en cand.merc.jur. fra Copenhagen Business School.

Efter en tid med turbulens i Venstre, blev han valgt på et ekstraordinært landsmøde i Herning den 21. september 2019. Her var der massiv opbakning til ham som ny formand.

Jakob Ellemann-Jensen har været medlem af Folketinget siden 2011. Han blev først opstillet og valgt i Fyns Storkreds og skiftede siden til Østjyllands Storkreds.

Inden valget til Folketinget har Jakob Ellemann-Jensen haft både en militær og en civil karriere.

Som kaptajn var han udsendt på mission i Bosnien-Hercegovina som del af Den danske Bataljon. Det var en udsendelse, som på alle måder gjorde et stort indtryk og siden har været med til at forme formandens syn på udenrigspolitik og det europæiske engagement.

Efter årene i forsvaret fulgte en civil karriere i en række private virksomheder. I et interview i 2020 har Jakob Ellemann-Jensen sagt:

”Jeg havde i mange år en hverdag fjernt fra politik. Jeg ved, hvordan en virksomhed fungerer, og hvordan regler og rammer påvirker erhvervslivet. Den indsigt sætter jeg i dag enormt stor pris på. For på Christiansborg er der desværre alt for lidt fokus på, hvor pengene kommer fra, og hvad Danmark skal leve af i fremtiden”.