Kerteminde Erhvervsforening har lavet et interview med Borgmesterkandidat Jens Gantriis (V)

Published On: 5. november 2021|Last Updated: 5. november 2021|Categories: Ikke-kategoriseret|
Hvor synes du, at Kerteminde Kommune gør det rigtigt godt på Erhvervsområdet?

– Det gør vi overfor vores store virksomheder, hvor vi har en KAM-funktion. (Key Account Management, red.) Det betyder, de har tilknyttet en fast medarbejder, de kan kontakte. Det er min oplevelse, at virksomheder er meget tilfredse med det vi gør. Synes også vi igennem mange år har fået skabet et godt iværksættermiljø, som vi også får positive tilkendegivelser på.

Hvor mener du, at der er plads til forbedring?

– Det er der i forhold til den gruppe af virksomheder, der ikke har KAM-ordningen. ETKerteminde er et svar på dette og især ansættelsen af en Erhvervschef. Og det er bestemt mit indtryk, at det bevæger sig i den rigtige retning. Et af værktøjerne er netværk og samarbejde mellem virksomhed. Herudover er det nødvendigt at vores sagsbehandlingstider skal forbedres i forhold til myndighedsbehandlingen.

Hvis du på din egen skala fra 1-10 skal indplacere Kerteminde Kommune på et Danmarkskort over gode erhvervskommuner, hvad lyder din talmæssige vurdering så?

– Der er jo en del, der vurderer for os og her er vi jo placeret lidt forskelligt. Men vi er nok midt i det hele. En femmer. Jeg mener ikke vi er så dårlige som i DI-undersøgelsen, men der er ting, vi kan gøre bedre.

Hvor skal Kerteminde Kommune være placeret i følge din vurdering?

– I hele min periode som formand for Arbejdsudvalget har vi arbejdet med at forbedre os. Vi skal vi være i den bedste tredjedel. Og det tror jeg vi kan komme med et langt sejt træk. Og med de ting, vi allerede har gjort flytter vi os.

I Dansk Industri’s årlige erhvervsklimaundersøgelse har Kerteminde Kommune de sidste år indtaget absolutte bundplaceringer. Hvad nummer skal Kerteminde være efter din vurdering – i afslutningen af den kommende byrådsperiode?

– Vi skal også her være i den bedste tredjedel.

Men sidst sagde du I skal være i top-10. Hvad har ændret sig?


 At jeg nok har måtte indse, at det her er et længere og sejere træk end jeg troede.

Hvis du helt selv kunne ønske – hvilken beslutning eller handling, som det nye byråd kan indføre, tror du vil få størst positiv indflydelse på Kerteminde som erhvervsdestination?

– Så ville jeg sætte meget ind på at sikre en hurtigere og meget mere smidig sagsbehandling. Det vægter for mig mere end dækningsafgiften skal væk. Vi skal af med de stakke, vi har. For det standser væksten.