I Venstre i Kerteminde kommune vil vi gerne styrke sundheden for alle.

Published On: 4. november 2021|Last Updated: 4. november 2021|Categories: Ikke-kategoriseret|

Derfor ønsker vi, at “den kommunale sundhedsindsats forankres i et sundhedscenter.”

Vi vil, at borgerne har “en indgang” på én fælles lokalitet. Her kan man så møde hele paletten af kommunens og regionens nære sundhedstilbud og i stribevis af de private aktører som læger, tandlæger, fysioterapeuter med flere.

Ingeborg Moritz Hansen, Venstres kandidat til regionsrådet, arbejder for et sundhedshus i Kerteminde kommune. Det skal sikre sammenhæng og tyngde i det nære miljø og have en fremtrædende rolle i sundhedstilbuddet. Også med tanke på at sikre helheden fra først til sidst i behandlingsforløbet.

Selv ønsker jeg sundhedscenteret placeret i Munkebo. Det vil være oplagt at bygge nyt plejecenter og sundhedscenter på Fileten i Munkebo. Her er både masser af plads og nem adgang for alle. Desuden kan man udnytte synergierne mellem rehabiliteringscentret på Toften, plejecenter og sundhedscenter. Egentlig er det bare at komme i gang.

Forvaltningen melder desværre, at der er for meget støj fra landevejen til et nyt plejecenter på Fileten. Suk, tænker vi i Venstre. Løs dog det problem. Sænk farten, læg støjdæmpende asfalt på, byg en støjskærm, eller hvad man nu kan gøre.

Vores byråd med den socialdemokratiske borgmester i spidsen har for øvrigt brugt alle kommunens penge på anlægsbudgettet. Så måske hedder det et friplejehjem og alene private penge i et sundhedscenter, hvis da ikke Stephanie Lose og regionen kan blive en del af projektet. Regionen er med i flere andre sundhedscentre. Selve driftsudgifterne ændres ikke, men kvaliteten øges.

Et sundhedscenter i Munkebo vil give borgerne et samlet sundhedstilbud, nemmere tilgang til selv at vælge produktet og en øget kvalitet og nærhed.