Bettina har gjort politisk lynkarriere: Byrådet har fået en erhvervskvinde med store succeser i kølvandet

Published On: 3. januar 2022|Last Updated: 3. januar 2022|Categories: Ikke-kategoriseret|

Artikel fra Fyens.dk

Venstres nye byrådsmedlem, Bettina Eriksen, er en Kerteminde-pige, der er vendt hjem til barndomsbyen og nu gerne vil være med til at forme dens fremtid.

Venstres nye kvinde i byrådet – Bettina Eriksen – har gjort lynkarriere i politik.

Hun flyttede hjem til barndomsbyen Kerteminde i 2020. Samme år meldte hun sig ind i Venstre, og i 2021 stillede hun for første gang op til byrådet og blev valgt ind som det ene af Venstres to mandater.

Der er også tale om en kvinde, der kommer med succeser i kølvandet på erhvervsfronten, hvor det er Odense Kommune, der har haft glæde af hende: Bettina Eriksen var blandt andet pennefører for forhandlingerne med Facebook, da de skulle overbevises om at flytte til Odense. Og hun har været med til at etablere Odenses robot-eventyr.

Selvom det er første gang, hun stiller op til byrådet, har hun altid været politisk engageret og altid liberal.

– Det var mig, der stiftede Østfyns Konservative Ungdom, og KU har altid været mere liberale end moderpartiet, fortæller den 56-årige kvinde i hjemmet på Hindsholmvej, hvor hendes to søde små terriere hele tiden kæmper om at stjæle opmærksomheden.

– Jeg var også med til at stifte Demokratisk Fredsfraktion, for vi var nogle, der ikke syntes, at venstrefløjen skulle have patent på at kæmpe for freden. Der sad jeg i landsstyrelsen, og vi var blandt andet nede ved muren i Berlin og demonstrere.

Håndplukket til Venstre

At det blev Venstre, hun stillede op for i byrådet, er Jens Gantriis’ skyld.

– Han kender mig fra Odense Rotary, så da han hørte, jeg var flyttet til Kerteminde, kontaktede han mig, fortæller hun.

– Og jeg synes, at hvis man bliver frustreret over byrådets beslutninger og ser ting, man tænkte kunne gøres bedre, har man pligt til at gå ind og tage del i det politiske arbejde. Det er for let bare at sidde hjemme og skrige på Facebook.

Bettina Eriksen understreger, at hun har stor respekt for alle politikerne i byrådet uanset partifarve:

– Vi vil alle sammen det bedste for kommunen. Bare ad forskellige veje. Men uanset politisk uenighed har jeg respekt for dem, der vælger at bruge tiden og kræfterne på byrådsarbejdet.

Den røde løber ude

Bettina Eriksen har gået på Kerteminde Skole og derefter uddannet sig målrettet mod forretning og det at drive en virksomhed. Hun har blandt andet læst afsætningsøkonomi på SDU, taget en MBA og bestyrelsesuddannelsen Executive Board.

– Jeg har altid især interesseret mig for teknologidrevne virksomheder og blandt andet været tæt på energibranchen i 20 år, fortæller hun.

Mindre teknisk orienteret var det, da hun var vækstchef for Odense og Co, men ikke mindre krævende.

– Jeg var pennefører for forhandlingerne med Facebook, da de skulle trækkes til Odense, og jeg kan love dig for, at det var med den røde løber ude, mindes hun.

– Jeg opdagede, at de på et tidspunkt havde skubbet Odense ud af deres top 5. Så tog jeg kontakt til deres kontaktperson i Udenrigsministeriet og spurgte, hvad vi skulle gøre for at komme tilbage på listen. Derefter gik jeg i gang med benarbejdet. Jeg kunne ikke opfylde alle deres ønsker, men jeg kunne vise dem, at vi var klar til at gøre forsøget og vise, at vi gerne ville dem.

Jeg har talt med virksomheder, der fravalgte Kerteminde og valgte en nabokommune i stedet. Når jeg spørger hvorfor, er svaret: Dem vi valgte, var bedre til at få os til at føle os velkomne.

Det er blandt andet det, hun gerne vil tage med ind i byrådsarbejdet:

– Vi skal gøre noget mere for at tiltrække virksomheder. Vi har reduceret dækningsafgiften, og den skulle gerne fjernes helt. Men det er ikke nok. Jeg har talt med virksomheder, der fravalgte Kerteminde og valgte en nabokommune i stedet. Når jeg spørger hvorfor, er svaret: Dem, vi valgte, var bedre til at få os til at føle os velkomne.

Skyder ikke i blinde

Bettina Eriksen ønsker sig også mere bosætning.

– Et område, som Munkebo med så mange skønne muligheder for en placering med udsigt til vandet, rummer muligheder, vi ikke skal undervurdere, og det ligger jo nærmest som forstad til Odense, påpeger hun.

– Ligesådan med Langeskov, der har et stort potentiale med nærheden til Tietgenbyen.

Kerteminde mener hun, at man skal passe bedre på.

– Der er gode planer i gang, men man skal passe på, for bymidten er ikke ret stor, og huse alene gør det ikke. Der skal også være plads til byliv. Noget af det, der gør byen attraktiv, er det aktive handelsliv, og det kræver p-pladser.

Hvad hun konkret vil gå i gang med i det politiske arbejde, vil hun ikke pege på endnu:

– Jeg begynder ikke at skyde med bind for øjnene. Jeg er vant til at sætte mig ind i et materiale, også store og tunge materialer, inden jeg går i gang. Sådan bliver det også i politik. Jeg skal først have indsigt og overblik.